Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Thorsø - fredag den 9. juli

Profilbillede

Thorsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

Leaset bil beslaglagt på grund af vanvidskørsel

Torsdag eftermiddag og aften gennemførte Østjyllands Politis færdselsafdeling en færdselskontrol i det vestlige Aarhus. Det endte med, at 27 personer blev sigtet og én mistede bilen på grund af vanvidskørsel.

Vanvidskørslen fandt sted på Viby Ringvej mellem Åhavevej og Ormslevvej i Åbyhøj, da en 32-årig mandlig bilist kl. 21.22 blev målt til at køre med mindst 151 km/t på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 70 km/t. Det er en overskridelse på mere end 100%, hvilket resulterede i, at bilen, der i øvrigt var leaset, blev beslaglagt, og at kørekortet blev inddraget på stedet.

Indsatsen gav blandt andet følgende sigtelser

7 x manglende brug af sikkerhedssele
4 x brug af håndholdt teleudstyr (klip)
2 x kørsel frem for rødt lys (klip)
2 x brug af håndholdt teleudstyr på cykel
2 x hastighed til klip på Ringvejen
1 x kørsel uden førerret
1 x venstre om helleanlæg. (klip)
1 x overhaling spærrelinje (klip)

**

 

Buspassager udsat for vold og racistiske tilråb

Torsdag kl. 09.41 steg en 34-årig mand på buslinje 4A ved Skanderborgvej i Viby med retning mod Brabrand. Kort tid efter steg en midaldrende mand på bussen og stillede sig ca. en halv meter foran den 34-årige mand, på trods af at der var masser af plads i bussen.

Manden havde ikke noget mundbind på, selvom han stod op, og han lugtede også kraftigt af alkohol. Den 34-årige mand har forklaret, at han gentagne gange bad manden om at gå lidt væk, men manden bad ham bare holde kæft og sendte racistiske tilråb i retningen af ham.

Det fik den 34-årige mand til at rejse sig op og igen bad han gentagne gange, i et bestemt toneleje, manden om at flytte sig. Det fik manden til at slå den 34-årige mand i brystet, hvorefter den 34-årge skubbede lidt igen. Manden gik herefter op i den anden ene af bussen, mens han fortsatte med at råbe diverse racistiske skældsord efter den 34-årige mand.

Manden steg kort efter af bussen, da denne nåede krydset ved Harald Jensens Plads/Skanderborgvej.

Manden beskrives som:

  • Dansk af udseende
  • Ca. 50 år
  • Ca. 170 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Lys i huden med en stor rød næse og gråt, kort hår
  • Talte både dansk og engelsk til forurettede
  • Var iført sorte bukser, orange T-shirt og sorte sko med hvid sål
  • Han havde en rygsæk på ryggen og en bæltetaske på maven

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden eller fra andre, der kan have set manden i forbindelse med, at han stiger på eller af bussen. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Fire containertyve snuppet på fersk gerning

Natten til fredag kl. 04.47 spottede en hundepatrulje, der kørte ved Tangkrogen i Aarhus, fire unge mænd, der kom ud fra en blå container. Da mændene så politiet, løb de hurtigt fra stedet i retning mod Marselisborg Havn. Mændene blev råbt an og blev advaret om, at der ville blive sendt en politihund efter dem, hvis de fortsatte med at løbe.

Det fik den ene af dem, en 21-årig mand, til at lægge sig ned på bådbroen ved kajkanten. De resterende tre personer løb ud på nogle af bådene og sprang fra båd til båd. De blev alle tre kommanderet op på land, hvorefter de blev anholdt.

De fire anholde mænd, der er i alderen 21-23 år, blev alle sigtet for tyveri af kasser med ølglas, chips og vandflasker, som de havde taget fra containeren på Tangkrogen og læsset ind i en trailer, de havde parkeret i nærheden.

**

Bilist uden kørekort udgav sig for at være en anden

Torsdag kl. 23.48 standsede en patrulje på Jernaldervej i Aarhus V en bil, der kørte uden lys på. Betjentene tog kontakt til føreren af bilen, der blev bedt om at fremvise kørekort. Manden oplyste, at han skam havde et kørekort, men bare ikke havde det med. Han oplyste herefter sit navn, fødselsdato og sin adresse til betjentene.

Betjentene tjekkede herefter i politiets systemer, hvem der stod som ejer af bilen. Her dukkede et andet navn op, end det føreren af bilen havde oplyst. Problemet for ham var bare, at betjentene også kunne se et billede af ham, der stod som ejer af bilen, og det lignede til forveksling ham, der nu sad bag rattet.

Føreren erkendte, at det var ham, der var ejer af bilen, og at han ikke havde noget kørekort. Den 20-årige mand blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han blev også sigtet for falsk anklage ved at have opgivet navn, fødselsdato og adresse på en person, der ikke havde noget med sagen at gøre. Herefter blev bilen parkeret på stedet, og betjentene tog nøglerne med på stationen.

**

Piger kontaktet af fremmed mand på legeplads

Torsdag kl. 19.46 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 43-årig mand, hvis 8-årige datter med en veninde netop havde været på en legeplads ved Bygbjergvej i Hjortshøj, hvor de var blevet kontaktet af en fremmed mand.

Manden havde angiveligt haft sin ene hånd i underbukserne, da han tog kontakt til de to piger. Han havde forsøgt at få dem med hen til en rutchebane, hvor han ville vise dem ”noget”. I samme øjeblik var faren dog kommet forbi, hvilket fik manden til at smutte fra stedet.

Der blev sendt en patrulje, der kørte rundt i området for at kigge efter manden, men det lykkedes ikke at finde frem til ham. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med manden for at få afklaret hændelsesforløbet og hans hensigter. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

To mænd anholdt for overfald på hundelufter

Torsdag kl. 08.05 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 65-årig mand, der var blevet overfaldet ved Nørre Allé/Vesterbro Torv i Aarhus. Den 65-årige mand har forklaret til politiet, at han var ude at gå tur med sine hunde, da han gik forbi to mænd, der stod på fortovet og spyttede. Den 65-årige mand havde henvendt sig til dem og kommenteret på spytteriet, hvorefter han var gået videre.

Kort efter kom han tilbage igen og kunne se, at de to mænd stadig var på stedet. Den 65-årige mand har forklaret, at de to mænd kom helt tæt på ham og sagde nogle ubehagelige ting, hvorefter den ene slog ud efter ham flere gange, mens den anden satte hænderne i lommen og udtalte, at han havde en kniv, og at han ville slå ham ihjel.

Den 65-årige mand stillede sig ud på vejen for at få andres opmærksomhed, hvorefter han blev slået i hovedet af den ene af de to mænd. Herefter steg to forbipasserende mænd ud af en bil og stillede sig imellem parterne.

Da politiet ankom til stedet, var de to gerningsmænd stadig i området. Den ene, en 24-årig mand, blev anholdt og sigtet for vold mod den 65-årige mand, mens den anden, en 23-årig mand blev sigtet for trusler på livet.

**

Brugstyv fanget af politihund

Torsdag kl. 23.19 bemærkede en hundepatrulje to motorcykler, der kom kørende på Gunnar Clausens Vej i Viby. Kort efter mistede føreren af den ene motorcykel herredømmet og kørte over fortovet og ind i et buskads, hvorefter føreren stak af. De ene af hundene blev sendt efter, og kort efter fik den fat i den undløbne mand.

Det viste sig, at motorcyklen var stjålet, og den 24-årige mand blev anholdt og sigtet for brugstyveri af motorcykel. Han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven, da han gik rundt med en ulovlig dolk om halsen. Derudover blev han sigtet for kørsel uden førerret og for at køre uden styrthjelm.

**

Bar holdt lidt for længe åbent

Natten til fredag kl. 00.18 kørte en patrulje forbi en bar i det centrale Aarhus, hvor betjentene kunne konstatere, at festen ikke var blevet lukket til midnat, sådan som coronareglerne ellers foreskriver. Da betjentene gik ind på baren, blev der stadig spillet musik, og der befandt sig en håndfuld gæster på stedet, der stadig havde alkohol i glassene og ikke lignede nogen, der var på vej hjem.

Betjentene tog kontakt til stedets 53-årige mandlige ejer, der blev sigtet for overtrædelse af corona-reglerne. Herefter blev stedet lukket ned.

**

To unge mænd endte i tumult

Natten til fredag kl. 00.26 blev en patrulje kaldt til Åboulevarden i Aarhus, hvor der var opstået tumult mellem to unge mænd, der tilsyneladende var udsprunget af, at de begge ønskede at tale med den samme pige.

Tumulten havde ikke udviklet sig til egentlig vold, og da flere vidner på stedet beskrev, at begge parter havde været lige gode om det, blev de to mænd på 18 og 21 år sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Forsøgte at løbe fra politiet

Torsdag kl. 22.12 satte en patrulje efter en brugsstjålet scooter på Børglumvej i Risskov. Da føreren af scooteren så betjentene, hoppede han af og løb fra stedet. Han blev dog indhentet efter ca. 300 meter og blev tilbageholdt.

I samme øjeblik kastede han en pose fra sig, som viste sig at indeholde flere små salgsposer med hash. Den 17-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Betjente greb ind midt i hashhandel

Torsdag kl. 19.10 bemærkede betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje to mænd, der stod ved Banegårdspladsen i Aarhus og tilsyneladende var i gang med en narkohandel. Den ene stod og kiggede meget opmærksom omkring, mens den anden fandt nogle penge frem.

Betjentene tog kontakt til de to mænd, idet den ene havde netop fundet en 500 kr.-seddel frem. Den anden, en 20-årig mand, blev fundet i besiddelse af flere små poser med hash og et større kontantbeløb, og han blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

Rutinekontrol endte med to anholdte

Torsdag kl. 18.00 standsede en patrulje en bil på Jægergårdsgade i Aarhus i forbindelse med en rutinekontrol. Da betjentene tog kontakt til den 24-årige fører, kunne de konstatere, at han virkede påvirket af narkotika, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Samtidig smed den 29-årige mand, der sad som passager, noget ud af vinduet, hvilket viste sig at være en joint. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Den 29-årige mand blev meget aggressiv over for betjentene, begyndte at råbe højt og nægtede at efterkomme deres anvisninger. Han endte derfor også med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Nogen havde efterladt en tændt kogeplade

Torsdag kl. 08.00 blev patruljen på Anholt kaldt ud til havnen, hvor der tilsyneladende havde været nogen forbi et te-køkken, der ligger i forbindelse med et fællesrum i Havnekontorsbygningen.

Her havde en rengøringsmedarbejder torsdag morgen opdaget, at der på en tændt kogeplade lå et instruktionshæfte i en plastiklomme og ledningen til mikrobølgeovnen. Begge dele var let forkullet, men der var ingen ild på stedet. Formodningen er, at nogen har lagt tingene på kogepladen i tidsrummet fra onsdag aften kl. 23.30 og torsdag morgen kl. 06.30

**

Færdsel

Torsdag kl. 09.45 skete der et færdselsuheld på Hammelvej i Randers SV. En lastbil, ført af en 58-årig mand, snittede en motorvejsbro, da den kørte ad Hammelvej mod Øst. Det blev dog ikke vurderet, at det havde givet større skade på broen.

Torsdag kl. 10.18 blev en 35-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. Manden blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en ulovlig kniv på gulvet bag ved passagersædet. Bilens ejer kan i øvrigt se frem til en sigtelse for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Torsdag kl. 13.17 blev en 22-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mejlbyvej i Hjortshøj. Da det var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 22-årige mand blev taget i at køre bil uden kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Torsdag kl. 17.56 skete der et færdselsuheld på Højgårdsvej i Thorsø, hvor to biler kørte sammen i T-krydset ved Grølstedvej. En 42-årig mandlig bilist kom kørende ad Grølstedvej og kørte frem for ubetinget vigepligt i T-krydset, hvorefter han kørte ind i siden på en anden bil, ført af en 38-årig mand, der kom kørende ad Højgårdsvej. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade, men begge biler blev totalskadede. Den 42-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 20.21 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Fuglsangs Allé i Aarhus V.

Natten til fredag kl. 02.45 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ringboulevarden i Randers NV.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Vistoftvej i Sabro begået mellem søndag den 4/7 kl. 19.00 og torsdag den 8/7 kl. 16.45
  • På Søsterhøjvænget i Højbjerg begået fredag den 9/7 kl. 01.14
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler