Lokale spejdere med ukrainske rødder gjorde en forskel for naturen i Assentoft

Foto: Randers Kommune.
dato

Spejderforeningen PLAST deltog i "Ren Natur"-kampagnen og samlede seks sække med affald i Assentoft. Medlemmerne, som har forskellige relationer til Ukraine, nød den hyggelige dag, og særligt børnene fik øjnene op for problemet med henkastet affald. Foreningen får en lille sum penge for indsatsen, som skal gå til aktiviteter på spejdernes sommerlejr.

En gruppe børn og voksne fra spejderforeningen PLAST med ukrainske rødder var på tur i Assentoft med snapper og sække for at gøre en forskel for naturen. Foreningen deltog aktivt i kampagnen "Ren Natur", hvor de bidrog til at holde naturen ren og samtidig tjene penge til deres forening. PLAST, som betyder spejder på ukrainsk, består af medlemmer med forskellige relationer til Ukraine.

"Vi har børn med danske forældre, nogle der gerne vil lære ukrainsk, og også børn, der er halve ukrainere," fortæller Volodymyr Kolos fra foreningen PLAST. Foreningen har over 50 medlemmer og ser en fortsat stigende medlemstilgang i år.

På dagen deltog både store og små spejdere i oprydningen. "Vores yngste deltagere var kun 4-5 år gamle. Det er vigtigt, at de også prøver at gøre en forskel og lærer, hvor vigtigt det er at passe på naturen," siger Volodymyr Kolos og beskriver dagen som hyggelig med dejligt vejr, hvilket gjorde oplevelsen ekstra god for alle. Han fortsætter: "Børnene elsker udstyret - at have veste på og bruge snapperen. Det blev næsten som en leg for dem."

Spejderne samlede omkring seks sække med affald, og et element gik igen, nemlig plastic. "Der var rigtig mange cigaretskod og plasticting, hvilket var en øjenåbner for børnene. Vi talte meget med dem om problematikken. Som spejdere går vi op i at passe på den natur, vi selv er en del af, derfor har vi løbende snakke og undervisning i, hvordan man kan hjælpe naturen," siger Volodymyr Kolos.

Indsatsen betød ikke kun noget for miljøet, men også for foreningens økonomi. "Pengene vi tjente, vil gå til børnene. De får lov til selv at vælge, hvad pengene præcis skal bruges til. Vi har en sommerlejr i en spejderhytte på Sjælland, der kan vi nok finde på noget sjovt, som pengene kan gå til."


https://www.randers.dk/nyheder/lokale-spejdere-med-ukrainske-roedder-gjorde-en-forskel-for-naturen-i-assentoft/
Kilde: Randers Kommune